Wyniki wyszukiwania dla: gotowanie.dziennik.pl (0.18 sek.)
Sezon na pędy sosny, z których robi się idealne syropy na sezon jesienno-zimowy niestety już za nami. Okazuje się, że zamiast nich można z powodzeniem wykorzystać zielone szyszki. One także nadają się na syrop lub nalewkę, która pomoże w walce z infekcjami i wzmocni naszą odporność. Jak go zrobić?
gotowanie.dziennik.pl 2024-06-01Problemy z trawieniem mogą być bardzo uporczywe. Zazwyczaj wiążą się z dyskomfortem, bólami brzucha, wzdęciami i gorszym samopoczuciem psychicznym. W trosce o siebie należy skonsultować swoje objawy z lekarzem. Wsparciem będzie także wprowadzenie kilku zasad, które mogą pozytywnie wpłynąć na trawienie.
gotowanie.dziennik.pl 2024-05-31Trwa sezon na truskawki. Te pyszne owoce zachwycają smakiem dość krótko, warto więc najeść się ich na zapas. Są idealne na surowo oraz jako dodatek do ciast i deserów. Co powiecie na zupę truskawkową? To smak dzieciństwa. Siostra Anastazje przygotowuje ją w taki sposób. Mamy przepis.
gotowanie.dziennik.pl 2024-05-31Sernik baskijski od kilku sezonów robi prawdziwą furorę. Wśród przepisów dostępnych w internecie szczególnym zainteresowaniem cieszy się sernik od popularnego youtubera kulinarnego Rozkosznego. W czym tkwi sekret ciasta, które sam Rozkoszny nazywa 'antysernikiem'?
gotowanie.dziennik.pl 2024-05-29Truskawki tanieją z dnia na dzień, co nieuchronnie wiąże się także z tym, że nie zostaną z nami już długo. Warto więc je wykorzystać, póki jeszcze są - i to w atrakcyjnej cenie - do zrobienia pysznego, orzeźwiającego ciasta.
gotowanie.dziennik.pl 2024-05-28Polska szarlotka zajęła 1. miejsce w rankingu najlepszych ciast na świecie opublikowanym przez prestiżowy przewodnik podróżniczo-kulinarny TasteAtlas.
gotowanie.dziennik.pl 2024-05-27W maju i czerwcu na niektórych drzewach pojawia się grzyb, który zwraca uwagę swoim charakterystycznym żółtym kolorem. To żółciak siarkowy nazywany też 'kurczakiem z lasu'. Odpowiednio przygotowany do spożycia przypomina bowiem w smaku właśnie drób. Jest jadalny, a do tego smaczny, ale jedynie po właściwej obróbce termiczne
gotowanie.dziennik.pl 2024-05-25Zakupy online stały się nieodłącznym elementem naszego codziennego życia. Znacząco upraszczają codzienne obowiązki, oferując wygodę i oszczędność czasu. InPost Fresh to aplikacja, która umożliwia szybkie i łatwe zakupy z dostawą do domu lub do urządzenia Paczkomat. Zobaczmy, jakie produkty możemy znaleźć w aplikacji InPost Fresh.
gotowanie.dziennik.pl 2024-05-15Piekarniki parowe stają się coraz popularniejsze w nowoczesnych kuchniach, zarówno amatorskich, jak i profesjonalnych. Ale co tak naprawdę oznacza gotowanie na parze i dlaczego jest to wartość dodana dla twojego urządzenia kuchennego? Piekarnik parowy działa na zasadzie generowania pary, która jest następnie rozprowadzana po całej
gotowanie.dziennik.pl 2024-05-14Kawa, zawierająca kofeinę, ma zdolność stymulowania układu nerwowego i mózgu, co sprawia, że po jej spożyciu można odczuć pobudzenie już po 5-30 minutach. Skutek ten jest zależny od indywidualnej tolerancji na kofeinę oraz innych czynników, takich jak masa ciała. Jednak nie zawsze picie kawy będzie prowadziło do zwiększenia energii
gotowanie.dziennik.pl 2024-05-10Reklamy Polgle